ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Οι περισσότεροι Έλληνες βαφτιστηκαν με το όνομα ενός αγίου, η ελληνική παράδοση εκείνη την ημέρα το όνομά τους (ημέρα εορτασμού) είναι την ίδια ημέρα ως ημέρα το όνομα του αγίου. Την ημέρα αυτή, τους φίλους και την οικογένεια θα επισκεφθεί το εν λόγω πρόσωπο, φέρνοντας δώρα και προσφέροντας τις επιθυμίες τους. Ο οικοδεσπότης ή αεροσυνοδός του σπιτιού, προσφέρει στους επισκέπτες του κέικ, γλυκά, αλκοόλ και αναψυκτικά. Η ονομαστική γιορτή είναι πολύ πιο σημαντική για τους Έλληνες παρά τα γενέθλια.
Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ
Στην Ελλάδα είναι σύνηθες για ένα ζευγάρι να εμπλακούν πριν από το γάμο. Ο άνθρωπος πρέπει να ζητήσει την άδεια του πατέρα για το χέρι της κόρης του στο γάμο, εδώ συνήθως προσφέρει τα δώρα του πατέρα. Όταν ο γάμος έχει συμφωνηθεί, ο ιερέας καλείται γύρο για να ευλογήσει τα δαχτυλίδια αρραβώνων (που γινόταν αργότερα ο βέρες) και να τις εντάξουμε στο αριστερό χέρι του ζευγαριού.
Ο ΓΑΜΟΣ
Την ημέρα του γάμου, η νύφη είναι ντυμένος με τη βοήθεια των φίλων και των γυναικών από την οικογένεια. Είναι θεωρείται ότι είναι κακή τύχη για τον γαμπρό για να δει τη νύφη την ημέρα πριν από τη γαμήλια τελετή. Μετά ο ιερέας έχει παρατείνει το ζευγάρι παντρεύτηκε, οι επισκέπτες ρίξτε το ρύζι πάνω από το κεφάλι ζευγάρια. Αυτό θεωρείται ότι είναι ένας καλός οιωνός για το ζευγάρι και για τη δημιουργία νέων ζευγαριών από τους επισκέπτες. Όταν τελειώνει η τελετή, το νιόπαντρο ζευγάρι παραμένει στην εκκλησία μέχρι να έχουν όλοι οι πελάτες τους που τους, τις επιθυμίες τους. Στη συνέχεια το ζευγάρι και τους καλεσμένους πάει στην δεξίωση του γάμου (συνήθως γίνονται σε ένα εστιατόριο που έχει νοικιαστεί για τη νύχτα), εκεί τρώνε, πίνουν και χορεύουν όλη τη νύχτα. Μετά την παραλαβή των νέων ηλικίας αφήνει συνήθως για μήνα του μέλιτος του.
Η ΒΑΠΤΙΣΗ
Η ημέρα της βάπτισης είναι η πιο σημαντική μέρα στη ζωή του μια ελληνική ορθόδοξη ζωή του. Ένα μωρό είναι βαφτίζεται συνήθως κατά το πρώτο έτος της ζωής του. Κατά το βάπτισμα, το μωρό είναι γδυθεί και τυλιγμένο σε μια καθαρή λευκή πετσέτα. Ο ιερέας ευλογεί το βαπτιστικό του νερού και προσθέτει λίγο ελαιόλαδο το οποίο έφερε στον ιερέα από την νονοί πριν από την τελετή έναρξης. Ο βυθίζει το μωρό στο αγιασμένο νερό τρεις φορές, επαναλαμβάνοντας όνομα του μωρού. στο βρέφος, στη συνέχεια, ένα μυστήριο από τον ιερέα, ο οποίος είναι το ελαιόλαδο που έχει ευλογηθεί από τον πατριάρχη (σμύρνα). Σε αυτό το σημείο το μωρό είναι ντυμένος στα λευκά ρούχα και ο ιερέας βάζει ένα χρυσό σταυρό σε μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό του (το χρυσό σταυρό και αλυσίδα έχουν παρασχεθεί από τον νονοί), και δίνει στο μωρό πρώτη Θεία Κοινωνία του. Κατά το πέρας της τελετής, οι γονείς φιλί στα χέρια νονοί και στη συνέχεια να παραμείνουν στην εκκλησία για να δεχθεί τις επιθυμίες του επισκέπτη. Κουφέτα αμυγδάλου, τυλιγμένο σε δαντέλα με ένα μικρό δώρο που συνδέονται με αυτόν δίνεται σε καθένα από τους καλεσμένους (bobonieres). Μια γιορτή ακολουθεί συνήθως στο σπίτι των γονιών του ή σε ένα εστιατόριο.
ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Ελληνική ώρα καρναβάλι ονομάζεται Απόκριες? Είναι για τις δύο εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα (Καθαρή Δευτέρα - Καθαρά Δευτέρα). Οι άνθρωποι ντύνονται (όπως το αγγλικό κάνουμε στο φανταχτερό φόρεμα μέρη). Οι περισσότεροι άνθρωποι μέρος στους δρόμους και στα μπαρ και τα εστιατόρια, ρίχνουν πολύχρωμα κομφετί σε ένα άλλο ή κάποιος που περνούσε. Η Πάτρα είναι γνωστό κάθε χρόνο για τα λαμπρή καρναβάλια της, οι άνθρωποι εκεί χορεύουν όλη μέρα και όλη νύχτα ντυμένοι.
Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Καθαρή Δευτέρα (Σαρακοστή) είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής? Οικογενειών πηγαίνουν συνήθως για πικ-νικ, πετούν χαρταετούς και να τρώνε τα ψάρια αυτή την ημέρα. από αυτή την ημέρα, για 40 ημέρες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, οι περισσότεροι Έλληνες γρήγορα ανθρώπους. αυτό σημαίνει ότι δεν τρώνε κρέας, λάδι ή γαλακτοκομικά προϊόντα. αντί να τρώνε πολύ ψάρι, λαχανικά, φρούτα, ψωμί και ελιές.
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Κυριακή του Πάσχα είναι η σημαντικότερη ελληνική ημέρα της γιορτής. Οι άνθρωποι τρώνε βαμμένα κόκκινα αυγά, νονοί αγοράζουν βαφτιστήρια τους τα νέα παπούτσια, καινούργια ρούχα και ένα κερί (Lambada), το δρόμο στην σοκάκια είναι κατάλευκα γύρω από τις πέτρες, πριν την Κυριακή του Πάσχα φτάνει. Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα του πένθους, θα ήταν κατά την παράδοση να παίζουν δυνατή μουσική, τραγουδούν ή να γιορτάσουμε με κάθε τρόπο αυτή την ημέρα. Τα μεσάνυχτα, στην εκκλησία καλείται Epitafio (τον τάφο του Χριστού), μετά την εκκλησιαστική λειτουργία, οι ιερείς φέρουν τον τάφο του Χριστού με την εικόνα του μέσα από τους δρόμους του χωριού ή της γειτονιάς και καταλήγουν στο νεκροταφείο που ακολουθείται από μια μικρή πομπή. Μόλις φθάσουν στο νεκροταφείο, φώτα όλοι ένα κερί για τους νεκρούς? Τότε οι ιερείς μετά την εκτέλεση και πάλι τον τάφο του Χριστού και η εικόνα του πίσω στους δρόμους και να επιστρέψει στην εκκλησία, όπου όλοι οι πιστοί φιλί η εικόνα του Χριστού.
Για άλλη μια φορά μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου (Μεγάλο savato), ο καθένας βάζει στις βέλτιστες chlothes τους και πηγαίνουν στην εκκλησία, όπου μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε. Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ο ιερέας σβήνει όλα τα φώτα στην εκκλησία, αυτό συμβολίζει το σκοτάδι και τη σιωπή του τάφου του Χριστού? Τα μεσάνυχτα, τα φώτα ιερέας ένα κερί από την αιώνια φλόγα και τραγουδάει τον ύμνο''Χριστός Ανέστη''( Χριστός γεννάται) και προσφέρει τη φλόγα γύρω στους ανθρώπους που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτόν, ώστε να μπορέσουν να το φως κεριών τους από αυτήν. Οι άνθρωποι περνούν τη φλόγα γύρω έως ότου ο καθένας κρατά ένα αναμμένο κερί? Εν τω μεταξύ ο ιερέας ψάλλει το άσμα το βυζαντινό «Χριστός Ανέστη». Οι άνθρωποι αφήνουν στη συνέχεια την εκκλησία, τις καμπάνες της εκκλησίας έναρξη διοδίων συνεχώς και οι νεώτεροι άνθρωποι ρίχνουν δυνατά πυροτεχνήματα στους δρόμους.
Τώρα ήρθε η ώρα να πούμε Χριστός Ανέστη (Χριστός Ανέστη), το ένα στο άλλο. Η απάντηση που θα λάβετε θα είναι Alithos Ανέστη (μάλιστα, έχει αυξηθεί), αυτές είναι οι φράσεις που έχουν ειπωθεί για περίπου 4 ημέρες μετά την μετενσάρκωση του Χριστού.
Η παράδοση είναι ότι μετά την εκκλησία, τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και μοιράζονται το φαγητό Αναστάσεως που είναι σούπα μαγειρίτσα, ψωμί του Πάσχα (τσουρέκι) και το Πάσχα μπισκότα. Μετά το γεύμα πολλοί άνθρωποι βγαίνουν για να γιορτάσουν τα εστιατόρια και με ζωντανή μουσική.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή του Πάσχα είναι συνήθως μια ημέρα οικογένειας, πέρασε στο σπίτι, έξω από ψήσιμο αρνιού στις μονάδες πάνω από μια φωτιά. Σερβίρονται διάφορα ορεκτικά και πολύ κρασί, τσίπουρο και ούζο. Οι πίνακες είναι διακοσμημένο με πολύχρωμα ρούχα και λουλούδια. Τα βαμμένα αυγά που απλώνεται γύρω από το τραπέζι και όλοι γιορτάζει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ελλήνων του έτους και να περάσουν την ημέρα, τρώγοντας, πίνοντας και χορεύοντας.
Την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα του Πάσχα για μέχρι την επόμενη Κυριακή είναι αργία γιορτή, όπως κάθε μέρα monestery επισκέπτεται από τους ανθρώπους που τιμούν την ημέρα αυτή ορισμένες αγίου.
Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζει την απελευθέρωση από την οθωμανική κυριαρχία στις 25 Μαρτίου 1821. Το πρωί, μετά την τελετή εκκλησία, τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, της Αστυνομίας και το λιμάνι των αστυνομικών δυνάμεων και του ελληνικού στρατού θα πορεία ντυμένοι με μπλε παντελόνι ή φούστα και ένα άσπρο πουκάμισο κάτω από το κεντρικό δρόμο της πόλης ή την πόλη. Τα τύμπανα, τρομπέτες και τα κλαρίνα θα παίζει η μελωδία του τον ελληνικό εθνικό ύμνο καθώς πορεία. Μετά την παρέλαση βαδίζοντας υπάρχει ελληνικών χορών από τους σπουδαστές και τους ανθρώπους να γιορτάσουν γενικά.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ «ΟΧΙ»
Κατά τη διάρκεια της γιορτής οι Έλληνες γιορτάζουν την μεγάλη ημέρα στην ιστορία που Μεταξάς είπε ΟΧΙ στους Ιταλούς, οι οποίοι θέλησαν να εισβάλουν στη χώρα. Αυτή η ημέρα είναι γνωστή ως η ημέρα Όχη και γιορτάζεται με simular πορεία ως προς την Ημέρα Ανεξαρτησίας και ελληνικές σημαίες τίθενται από τα σπίτια και εκτελούνται γύρω από πολλούς ανθρώπους.
ΤΟ ΜΑΤΙ
Η πίστη στο κακό μάτι είναι ένα αρχαίο δεισιδαιμονία που θα συναντήσετε σε πολλούς πολιτισμούς: οι χώρες γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα, την Αραβία, την Τουρκία και σε όλη τη διαδρομή προς την Ινδία.
Είτε το κακό μάτι υπάρχει ή δεν είναι θέμα πίστης, και το επιχείρημα γι 'αυτό θα οδηγήσει πουθενά. Πολλοί Έλληνες είναι εξίσου πεπεισμένος ότι υπάρχει όπως είστε, δεν είναι!
Το κακό μάτι είναι ένα είδος αρνητικής ενέργειας που όλοι λίγο πολύ κουβαλάμε μέσα μας. Αν κοιτάζω πάρα πολύ καιρό σε ένα πρόσωπο, ζώο ή ακόμη και ένα αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά μέσω αυτής της δύναμης. Είναι συχνά εντελώς ασυνείδητα, αλλά η κοιτάζοντας από μόνη της πολλές φορές προέρχεται από το θαυμασμό ή φθόνο, τα οποία είναι τέλεια κανάλια για το κακό μάτι
Το θύμα θα πάρει ξαφνικά ένας πονοκέφαλος, μια ζαλάδα ξόρκι, λιποθυμίας, σε περίπτωση ασθένειας ή ακόμη και να πεθάνουν, ανάλογα με την ισχύ το κακό μάτι και την ευαισθησία των θυμάτων.
Για να απαλλαγείτε από τα μάγια, θα πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο που μπορεί να το σπάσει. Συνήθως πρόκειται για μια γυναίκα, δεδομένου ότι η ικανότητα αυτή είναι η παράδοση που περνά από μητέρα σε κόρη.
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν πραγματικά έχουν πληγεί από το κακό μάτι
ή αν έχετε μόνο ένα πονοκέφαλο ή δεν είχαν αρκετό ύπνο. Για να γίνει αυτό, αυτή θα τεθεί σε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα φλιτζάνι αγίασμα.
Εάν το λάδι μένει στην επιφάνεια είσαι ΟΚ. Πάρτε μια ασπιρίνη και να πάει στο σπίτι. Εάν το λάδι διαλύεται τότε θα έχουν EVIL EYED (ναι, είναι ένα ρήμα στα ελληνικά).
Τώρα τα μάγια πρέπει να σπάσει. Το πρόσωπο που θα σπάσει θα διαβάσει προσευχές, κάνουν σταυρούς στο μέτωπο και τα χέρια σας με το λάδι και το νερό, κάνει το σταυρό-σήμα πολλές φορές και μερικές φορές στέκονται ήσυχα για λίγο. Στη συνέχεια, τα μάγια λύνονται και νιώθεις ωραία.
Η δύναμη του νου; Θα εξουσία; Μαγεία; Λοιπόν, αυτό δεν εξαρτάται από μένα να πω. Μπορώ να πω, όμως, ότι έχω δει αυτό σε αρκετές περιπτώσεις και σύμφωνα με τους Έλληνες φίλους μου λειτουργεί.
Ακριβώς σε περίπτωση, μπορείτε πάντα να πάρετε κάποια μέτρα για να αποκρούσει το κακό μάτι. Παρόλο που η ορθόδοξη εκκλησία λέει ότι τα μόνα πράγματα που μπορούν πραγματικά να σας προστατεύσει τα σταυρούς και εικόνες από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες (σε αντίθεση με τα καταστήματα με σουβενίρ), και πρώτα απ 'όλα αληθινή πίστη,
πολλοί Έλληνες "κολλήσει" λίγο μπλε μάτια γύρω από το λαιμό και τους καρπούς τους. Μπορείτε να πάρετε αυτά σχεδόν σε κάθε κοσμήματος ή κατάστημα με σουβενίρ.
Μπλε πέτρες είναι επίσης καλές, αφού το μπλε χρώμα θεωρείται ένα προστατευτικό χρώμα. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε το σκόρδο σε αυτοκίνητο, πλοίο ή το σπίτι σας.
Αν θέλετε να πληρώσει κάποιος για ένα κομπλιμέντο μπορείτε να αποκρούσει το κακό μάτι μπορεί να σας στέλνει με φτύνει τρεις φορές σε αυτούς. Δεν θα σας δώσει μια τιμή δημοτικότητα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι λειτουργεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου